Vuosittain elokuun ensimmäisenä perjantaina järjestetty perinteinen Rauman Pitsiturnaus on tarjonnut vuodesta toiseen erilaisia, hienoja, kiehtovia ja kiinnostavia tarinoita. Tämän vuoden turnauksessa mielenkiinnon kohteita olivat Raumalle KooKoon väreissä palanneet Heikki Liedes ja Oskari Setänen.

Kaksikko voitti keväällä Suomen mestaruuden Lukossa.

– Tosi hienoa on päästä pelaamaan, se on homman suola! On hauskaa, KooKoo-hyökkääjä Liedes sanoi.

Kouvolalaislauma saapui Raumalle torstaina. Paluu länsirannikolle sai Liedeksen tunteelliseksi.

– Kyllä oli tosi haikea tunnelma. Katselin aamulla Lukon ja Ässien peliä, ja melkein jopa herkistyin. Oli hienoa päästä tänne takaisin.

KooKoon osalta Pitsin A-lohko sujui nätisti, kun Ässät ja Lukko kaatuivat. Tie vei välieriin, jossa TPS otti selkään. Finaalissa SaiPa oli parempi.

– Isoimmat (tunteet) menivät, kun katsoin Lukon ja Ässien peliä. Näki kannattajat taas. Itse peli vei mukanaan, Liedes valaisi tuntemuksiaan kysyttäessä Lukko-kohtaamisesta.

– Pelit tulivat nopeasti vastaan. Saimme hyvän startin ja parannettiin niitä juttuja, joita olemme käyneet läpi. Toisessa pelissä pelattiin paremmin, ihan tyytyväinen pitää olla. Kaksi voittoa on aina kaksi voittoa.

Tuttujen kannattajien lisäksi alempien ketjujen tunnollinen raataja, entinen Lukko-kippari sai nähdä perjantaina heti aamutuimaan esimerkiksi tutun mestariluotsi Pekka Virran SaiPan väreissä, ja lukuisia muita tuttuja nyt vastustajan leirissä Lukossa.

– Kyllä se tietty aika erikoista oli, on tottunut tekemään monen kanssa pitkään hommia, viime viikolla viimeiset tavarat Raumalta Kouvolaan roudannut Liedes myönsi.

Onko vaihto Suomen toiselta puolelta toiselle, Raumalta Kouvolaan, näkynyt jotenkin jossakin? Tai miltä kaupunki näyttää?

– Kaupunkiin en ole tutustunut. Mutta on täällä KooKoossa tuttuja, joten oli helppoa tulla.