Avangard Omskin toimitusjohtaja Aleksei Volkovin korviin on kantautunut surullisia huhuja. Niiden mukaan Ilja Kovaltshuk ajattelee uransa lopettamista.

Lopullista päätöstä ei kuitenkaan Volkovin mukaan ole tehty. Hän kuitenkin kertoo Sport-Expressille, ettei Kovaltshuk ole ollut viime kauden joukkueeseensa minkäänlaisessa yhteydessä.

Kovaltshukin ura on ollut mittava. 38-vuotias venäläishyökkääjä on pelannut NHL:ssä 13 kauden aikana 926 ottelua tehoin 443+433=876. Vuoden 2001 NHL-varaustilaisuuden ykkönen voitti maalikuninkuuden kaudella 2003-04 Atlanta Thrashersin paidassa ja ylsi Stanley Cup -finaaleihin New Jersey Devilsin riveissä vuonna 2012.

Maajoukkuepaidassa Kovaltshuk on aina ollut käytettävissä. Kovie on pelannut 11 MM-turnausta, viidet olympialaiset ja yhden World Cup -turnauksen. Palkintokaapista löytyy muun muassa olympiakulta ja -pronssi sekä seitsemän MM-mitalia, joista kaksi on kultaisia.