Suomalainen kiekkoyleisö muistaa Perttu Lindgrenin parhaiten Lukon paidasta. Taiturimainen sentteri voitti seuran riveissä Liigan pistepörssin kaudella 2010-11. 56 ottelussa tehopisteitä kertyi huimat 66 kappaletta.

Liigasta lähdettyään Lindgren on pelannut pääosin Sveitsissä HC Davosin joukkueessa. Kaudella 2014-15 hän pääsi juhlimaan seuran kanssa Sveitsin mestaruutta.

33-vuotias Lindgren on tähän mennessä pelannut todella tehokkaan uran. Kaikki ei kuitenkaan aina ole siviilielämässä ollut ruusuilla tanssimista. Kahdeksan vuotta sitten Lindgren aloitti yhteistyön urheilupsykologi Tuomas Grönmanin kanssa. Hänellä diagnosoitiin keskivaikea masennus.

– Orastavaa masennusta oli ollut varmaan jo pidemmän aikaa, Lindgren kommentoi MTV:n haastattelussa.

Lindgren on viihtynyt hyvin Sveitsissä. Lonkkavamma oli iso vastoinkäyminen, mutta senkin Lindgren onnistui selvittämään. Viime keväänä asiat ottivat käänteen huonompaan, kun Lindgren sai aivotärähdyksen.

– Oli paljon muitakin asioita, ja sitten kaikki romahti, Lindgren kommentoi.

– Jos sormi murtuu, se paranee kipsissä muutamassa viikossa. Päävammojen kanssa ei ole mitään aikajanaa, josta saisi kiinni. Kontrollin menettäminen vei syvälle.

Lindgren on tuonut vaikeutensa julkisuuteen, jotta joku muukin voisi rohkaistua pyytämään apua. Pelikavereille asia oli yllätys. Kuuden vuoden ajan samassa joukkueessakin pelannut pelikaveri kommentoi, ettei koskaan ollut huomannut suomalaisen käytöksessä mitään erilaista.

– Sen muutaman tunnin pystyy tsemppaamaan hallilla. Mutta kyllä vaimo on saanut nähdä, että katoan mielellään omaan kuplaani.