Jos Juuse Saros ei vielä ole nauttinut ykkösvahdin asemaa Nashville Predatorsissa, niin nyt hän on kiistaton sellainen. Viime kaudella vastuussa Saroksen jalkoihin jäänyt Pekka Rinne lopetti uransa kesällä, ja nuorten maailmanmestarilla on todistettavaa valtavan paljon.

– Tuleva kausi on hänelle ensimmäinen ilman Pekkaa. Normaalissa 82 ottelun runkosarjassa hän pelaa enemmän otteluita kuin koskaan aiemmin. Sitä haluaisi oman joukkueen ykkösvahdin pelaavan 50-60 ottelua runkosarjassa, ja muistaakseni hän on pelannut enimmillään NHL:ssä 42 ottelua yhden kauden aikana, GM David Poile oli sanonut taalaliigan verkkosivujen mukaan.

Poile – jonka mukaan Saros oli ykköstorjuja jo viime kaudella – on jäljillä, sillä Saroksen isoin runkosarjakohtainen pelimäärä on 40 pelattua ottelua.

Koronakaudella 2020-21 Saros koppasi kiekkoja 36 pelissä, Rinne 24 matsissa ja kävipä tolppien välissä myös Kasimir Kaskisuo.

– Saros oli viimeiset kaksi-kolme kautta Pekan mentoroitavana ja lopulta hän otti ykkösvahdin paikan viime kauden toisella puoliskolla. Nyt kaikki on kiinni hänestä itsestään sen suhteen, pystyykö hän olemaan selkeä ykkösmaalivahti. Saroksella on paljon todistettavaa.

Nashville-vahti on saanut jo seuralta luottamuslauseen: Saros rustasi maanantaina neljän vuoden ja 20 miljoonan dollarin arvoisen jatkolapun.

Miesten kaksinkertainen MM-hopeamitalisti on torjunut taalaliigassa 155 runkosarjan peliä prosentein 92,0. 17 pudotuspeliottelun saldo on sekin hyvä 91,4. Nyt katseet ovat kohti jälkimmäisiä.

– Haluamme olla mukana pudotuspeleissä, jossa odotamme ykkösvahtimme olevan kantava voima. Hänellä on siis monessa mielessä todistettavaa, mutta hänen näyttöjen, kehityspolun ja viime kauden perusteella olen melko luottavainen sen suhteen, että hän on vahva maalivahti, joka pystyy perimään Pekan paikan.