Suomen naisten jääkiekkomaajoukkue avasi pistetilinsä MM-kisoissa keskiviikkoiltana upealla 4-0-voitolla Venäjän olympiaurheilijoista (ROC).

Naisleijonat laittoi ottelun pakettiin komealla tavalla jo ensimmäisessä erässä, kun Susanna Tapani, Petra Nieminen ja Jenniina Nylund onnistuivat maalinteossa. Suomi oli muutenkin erässä aivan ylivoimainen – ja joukkueella olisi ollut mahdollisuuksia lisäosumiinkin.

Toisessa erässä peli tasoittui hieman, ja Venäjäkin pääsi muutamaan otteeseen testaamaan maalintekoa, mutta Naisleijonien maalilla nollapeliin yltänyt Anni Keisala otti komeita torjuntoja.

Kolmas erä käynnistyi puolestaan Suomen kannalta mainiosti, kun Nieminen purjehti suoraan aloituksen jälkeen Venäjän maalille ja iski kiekon sisään.

Niemisen osuman jälkeen Venäjän olympiaurheilijoilta ei nähty enää kunnon kiriä, joten Naisleijonat pääsi juhlimaan komeaa voittoa.

Suomi on pelannut MM-kisoissa nyt kolme ottelua, joista se on voittanut yhden ja hävinnyt kaksi. Näet turnauksen otteluohjelman, sarjataulukon ja tulokset täältä.