Lahden Pelicans on tehnyt runsaat tappiot päättyneellä tilikaudella.

Seura tiedotti torstaina, että Pelicans-konsernin, johon kuuluvat Lahden Pelicans Oy:n ja Pelicans Ravintolat Oy:n, tekivät tilikaudella 2020-2021 liikevaihtoa 5 079 867 euroa. Seuran liikevaihto laski edellisestä tilikaudesta 3 526 734 euroa eli noin 41%. Pelicansin tilikauden tappio oli 1 071 938 euroa.

– Liikevaihdon pudotus ja liiketappio olivat raskaat, mutta vältyimme pahimmalta skenaariolta. Siitä haluan kiittää koko henkilöstöä, rahoitus- ja yhteistyökumppaneita, kannattajia sekä vanhoja ja uusia omistajia. Vaikeiden aikojen positiivisin asia on ollut huomata Pelicansin merkitys yhteisölle ja se pyyteetön tuki, mitä olemme saaneet, Pelicansin toimitusjohtaja Lauri Pöyhönen kertoi seuran tiedotteessa.

– Meillä on organisaatiossa kautta linjan vahva usko tulevaan. Indikaattorit, kuten viime kaudesta parantunut kausikorttimyynti ja yleinen kiinnostus Pelicansia kohtaan osoittavat, että jos vain pääsemme syksystä alkaen kiinni normaaliin liiketoimintaan ja ihmiset saapuvat hallille, niin päijäthämäläisen vahvan verkoston tuella tästä selvitään, toimitusjohtaja jatkoi.

Pelicans järjesti torstaina yhtiökokouksen, jossa päätettiin seuran hallituksen muutoksista. Hallituksessa jatkavat puheenjohtaja Tommi Kurkaa, Juho Ruoti ja Simo Santapukki. Uusina jäseninä hallitukseen nimettiin F1-tähti Valtteri Bottas sekä asianajaja/Ortek Oy:n toimitusjohtaja Risto Saloranta. Myös Pelicansin pääomistaja Pasi Nurminen palaa yhtiön hallitukseen.