Jääkiekon olympiakarsinnat ensi talven Pekingin kisoihin huipentuvat viikonloppuna, ja torstaina vauhtiin päässeissä peleissä nähtiin heti aivan valtava pommi. MM-kisoja edellisen kerran keväällä 2019 1B-divisioonassa tahkonnut Puola kaatoi NHL-hyökkääjä Jegor Sharangovitsin johtaman Valko-Venäjän 1-0.

Puolan sarjataso on kolmanneksi korkein A-sarjan ja 1A-divarin perässä. Valko-Venäjä puolestaan pelasi alkukesästä ylimmällä sarjatasolla voittaen Riikan kisojen A-lohkossa vain yhden matsin – Ruotsin.

1B-divisioonassa 2019 kakkoseksi sijoittunut, mutta lohkon yllätysvoittoon painaneen Romanian kanssa saman verran pinnoja keränneen Puolan ainoan häkin iski päätöserän lopulla Filip Komoroski. Hän pelaa kotimaansa Tychyssä. Syöttöpiste kirjattiin OHL-joukkue Fort Wayne Kometsin nimihirviö Alan Lyszczarczykille.

Bratislavassa viikonloppuna pelattavan lohkon muut maat ovat Slovakia ja Itävalta, ja vain voittajalle irtoaa paikka helmikuun lopputurnaukseen. Valko-Venäjän tie sinne on nyt todella tuskainen.

Kolmen karsintalohkon kolmesta maasta peräti kaksi tulee Suomen ja Ruotsin seuraksi Pekingin turnauksen alkulohkoon.