Lukko aloitti CHL-urakkansa eilen torstaina ottelulla sveitsiläistä Lausanne HC:ta vastaan. Raumalla pelattu ottelu päättyi lopulta sveitsiläisseuran jatkoaikavoittoon loppulukemin 3-2.

Ottelun avauserä oli maaliton. Toisessa erässä Lukkoon täksi kaudeksi siirtynyt Harri Kainulainen avasi maalihanat. Reilut kahdeksan minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä Sebastian Repo vei raumalaiset jo kahden maalin karkumatkalle.

Lausannella oli kuitenkin vielä sanansa sanottavana. Ajassa 55:36 Cory Emmerton kavensi ja vain kolme sekuntia ennen loppua Lukas Frick löi pelin tasoihin. Jason Fuchs ratkaisi ottelun jatkoajalla Lausannen nimiin.

– Kyllähän tuo menee varmaan omaan piikkiin joka kerta, kun tasoitus tulee omiin noin lopussa. Pitäisi olla vaan tylympi ja tappaa nuo hetket vastustajalta. Kaikki mahdollisuudet olivat tänään voittoon ja varmasti pystymme parantamaan paljon joukkueena, Repo kommentoi ottelua Lukon verkkosivuilla.

– Lausannella on tosi taitava nippu. Kiekottelevat hienosti, tykkäävät pelata kiekolla. Siinä ovat heidän selkeät vahvuudet.

Lukon Samuel Jukuri torjui maalilla komeat 27 kertaa, kun taas Lausannen Tobias Stephan kirjautti 18 torjuntaa. Myös Repo yltyi kehumaan ottelun maalivahtipelaamista.

– Kaksi huippumolaria oli jäällä tänään. Molemmille aukesi huipputontteja ja oli jos jonkinlaisia tilanteita, mutta molemmissa päissä kassarit pelasivat hienosti. Täytyy nostaa hattua.

Lukko jatkaa CHL-kauttaan jo huomenna lauantaina, kun saksalainen Adler Mannheim saapuu Raumalle vierailemaan. Mannheim voitti omassa CHL-avauksessaan brittiseura Cardiff Devilsin lukemin 5-0. Repo tietää, mihin Lukon täytyy kiinnittää huomiota tulevassa kamppailussa.

– Lauantaina pitää olla tylympi. Uskon, että saimme hyvää oppia tänään. Oma peli täytyy pitää paremmin kuosissa, liikaa annettiin kaverille paikkoja. Varmaan tulee kova kamppailu Adler Mannheimiakin, pitää olla taas valmis. Yleisön läsnäolosta saa onneksi virtaa peliin, se on fakta.