Calgaryssa emäntämaa Kanadan juhliin päättyneissä naisten MM-kisoissa todistettiin hämmentävää loppuratkaisua 3-2-numeroihin päättyneessä finaalissa, jossa USA:n viiden mestaruuden putki tuli tiensä päähän.

Ensiksi mainittu iski kiekon jatkoerässä naapurinsa verkkoon, mutta peli jatkui tovin. Järkyttävän tulisen pommin ampunut maalari Marie-Philip Poulin oli ikään kuin juhlivinaan, mutta suurin osa kaukalossa olleista jatkoi pelaamista.

Pikkumusta painui sisään ja ulos niin hirvittävällä voimalla, ettei tilanteessa vallinnut ihmetys toki ollut sinänsä yllättävää – vaikkakin oheiselta videolta näkee, että laukaus oli päivänselvä maali.

– Tiedostin kyllä tavallaan, että se oli maali. Mutta sitten summerin kuullessamme tunne oli hieno. Voitto-osuman tekeminen kotona Calgaryssä oli kiehtovaa, peräti kolme kultaista maalia urallaan MM- ja olympiakisoissa latonut Poulin sanoi Kansainvälisen Jääkiekkoliitto IIHF:n nettisivuilla.

Hetki vedon jälkeen maalisummeri törähti ääneen merkiksi kesken jatkoerän – kiekko todellakin kävi verkossa. Siitä alkoivat Kanadan ensimmäiset MM-kultajuhlat sitten vuoden 2012 jatkoerän 3-2-voitolla. Yhdysvallat oli vienyt sittemmin mestaruuden peräti viidesti putkeen.

Finaali oli aikamoinen draama, sillä USA johti ensimmäisellä tauolla 2-0.

– Ihan rehellisesti sanottuna olimme tyytyväisiä tullessamme koppiin ensimmäiselle tauolle. Ei siinä tietysti halua tappiolla olla, mutta pelasimme siten, kuten tarkoitus olikin. Olimme rauhallisia ja uskoimme tähän, finaalissa messevät tehot 1+2 latonut Brianne Jenner kertoi.

Naisten seuraava arvokisaturnaus pelataan ensi helmikuussa, kun vuorossa ovat Pekingin olympiakisat.