Yhdysvaltain valmennustiimi tuleviin Pekingin olympialaisiin on nyt selvillä.

Joukkueen päävalmentajana turnauksessa toimii Mike Sullivan, joka on toiminut Pittsburgh Penguinsin päävalmentajana edellisen kuuden kauden ajan. Hän on ollut mukana myös vuoden 2006 olympialaisissa Torinossa, jolloin hän hoiti apuvalmentajan virkaa.

Apuvalmentajana toimii mielenkiintoinen nimi, juuri viime keväänä uransa päättänyt pitkän linjan NHL-maalivahti Ryan Miller. Luonnollisesti kyseinen pesti on 41-vuotiaalle Millerille ensimmäinen. Hän pelasi urallaan NHL:ssä lähes 800 ottelua ja voitti kertaalleen sarjan parhaalle maalivahdille jaettavan Vezina Trophyn. Pelaajaurallaan Miller oli mukana olympialaisissa kaksi kertaa ja mukaan tarttui hopeamitali.

Joukkueen valmennusosastolle kuuluvat myös juuri nimetyt apuvalmentajat John Hynes, David Quinn sekä Todd Reirden. Hynes valmentaa Nashville Predatorsia ja Reirden toimii Sullivanin apuvalmentajana Penguinsissa. Quinn sai potkut juuri viime keväänä New York Rangersista eikä hänellä ole tällä hetkellä pestiä seurajoukkueessa. Hynes ja Quinn ovat olleet aiemminkin mukana maajoukkueen valmennustiimissä, mutta olympialaisissa he saavat nyt tulikasteensa. Reirden sen sijaan ei ole aiemmin valmentanut maajoukkueessa.

Olympialaisten ajankohta on 4. – 20. helmikuuta. Yhdysvallat pelaa samassa alkulohkossa Kanadan, Saksan ja Kiinan kanssa.

USA Hockey

@usahockey
Meet the assistant coaches for #TeamUSA's 2022 Men's Olympic Hockey Team!