NHL:n nettisivuilla nostettiin esiin viisi ajankohtaisinta Colorado Avalanchea käsittelevää kysymystä. Eräässä pohdinnassa pinnalle pulpahtivat suomalaispelaajat Joonas Donskoi ja Sampo Ranta. Arveltiin, että ketkä paikkaisivat raahelaisen ja toisen lähteneen, Brandon Saadin.

Lähteneistä Donskoi takoi Avsin kahdeksanneksi tehokkaimmaksi runkosarjassa (17+14=31), Saad puolestaan takoi pinnoja kymmenenneksi eniten lukemin 15+9=32.

Pudotuspeleissäkin raahelainen oli hyvä pistein 3+2=5. Saad sen sijaan löysi kunnon maalijyvän saldon muodostuttua lukemiin 7+1=8.

Kaksikon lähteminen voi tarkoittaa pelipaikkaa runkosarjadebyttiä odottelevalle kesän 2018 kolmoskierroksen varaus (78.) Rannalle.

– Vaihtoehtoja näiden pelaajien korvaajiksi ovat konkarit J.T. Compher ja Valeri Nichushkin sekä tulokkaat Alex Newhook ja Sampo Ranta.

Jälkimmäisenä mainittu on pelannut taalaliigassa kaksi pudotuspeliottelua pisteittä (-1). Alle 18-vuotiaiden maailmanmestari pelasi viime kaudella pääasiassa NCAA:ta Minnesotan yliopistojoukkueessa, ja 31 peliä toivat mahtipisteet 19+12=31 (+19). Farmissa Ranta kantoi Colorado Eaglesin värejä kaikkiaan 16 matsissa pistein 5+4=9 (-1).