Kultaleijona Sami Lepistö on yhä ilman sopimusta kaudesta 2021-22. Viimeiset neljä vuotta hän on pelannut KHL:ää Jokereissa, mutta nyt on aika muutokselle.

– Uraani olen jatkamassa, ja intoa riittää. Suoraan sanottuna olen vähän kytännyt Keski-Eurooppaa, mutta miksei Liigakin ole vaihtoehto, jos ei mitään muuta aukea, Lepistö kommentoi NordicBetin Studiolle.

– Muutamia ihan varteenotettavia jutteluja SM-liigaseurojen kanssa on ollut. Ei raha ole tällä hetkellä se ykkösjuttu, että menisin pelkästään rahan perässä. Paikan pitäisi olla sellainen, että voisi perheen kanssa lähteä. Siinä mielessä SM-liiga on ihan hyvä vaihtoehto.

Suomessa pelatessaan Lepistö on aina edustanut Jokereita. Nyt hän on valmis siirtymään vaikka HIFK:n riveihin.

– Jos mun faija teki sen (siirron) 80-90-luvulla, niin en näe syytä, miksei tänä päivänä voisi tehdä niin, varsinkin kun ei pelata edes samaa liigaa. Olisihan se kieltämättä tietyllä tavalla outoa, mutta en usko, että se olisi mikään ongelma.

Viime kaudella 36-vuotias puolustaja pelasi Jokereissa 27 ottelua ja nakutti niissä tehot 1+7=8. Komealla urallaan Lepistö on päässyt pelaamaan NHL:ssä Phoenix Coyotesin, Columbus Blue Jacketsin ja Chicago Blackhawksin riveissä.