Liiga-kausi 2021-22 on korkattu käyntiin ryminällä. Tänään perjantaina pelattiin viiden ottelun kierros, joissa kotijoukkueet olivat vahvoilla.

Tappara oli ainut vierasjoukkue, joka onnistui voittamaan ottelun. Se kaatoi HPK:n Hämeenlinnassa lukemin 3-1 kapteeni Otto Rauhalan kahden maalin illan johdolla.

Kapteenit olivat suuressa roolissa myös Porissa ja Mikkelissä. Jarno Kärki johdatti Ässät 4-1-voittoon Sportista iskien niin ikään kaksi maalia. Puolestaan Jukurien kippari Petrus Palmu onnistui kahteen otteeseen voittomaalikilpailussa, kun KalPa kaatui lopulta lukemin 2-1.

KalPan 17-vuotias Konsta Kapanen puolestaan pääsi tehopisteille heti Liiga-debyytissään. Hän sai syöttöpisteen joukkueen ainoaan maaliin.

JYP onnistui kaatamaan HIFK:n jatkoajalla lukemin 2-1. Joukkueelta maalinteossa onnistui 17-vuotias Joakim Kemell, joka on pelannut nyt Liiga-urallaan kaksi ottelua iskien kaksi maalia.

Pekka Virran SaiPa sai myös loistoalun kaudelleen, kun se kaatoi KooKoon kotonaan 1-0. Ottelun ainoan maalin iski Ville Petman.

Liiga jatkuu huomenna lauantaina täydellä seitsemän ottelun kierroksella.

Liigan perjantain kierroksen tulokset:

HPK – Tappara 1-3
Jukurit – KalPa 2-1 vl.
JYP – HIFK 2-1 ja.
SaiPa – KooKoo 1-0
Ässät – Sport 4-1