Brad Lambert kertoi maajoukkuevalintansa taustoista THN:n haastattelussa – kehui suomalaista joukkuehenkeä

© Kuva: Leijonat.fi

Brad Lambert on kauden alkuvaiheessa todennäköinen ykköskierroksen varaus ensi kesän NHL-varaustilaisuudessa. JYPin kanadalais-suomalaista sentteriä haastateltiin hiljattain The Hockey Newsin sivuilla. Yksi puheenaiheista oli Lambertin maajoukkuevalinta 17-vuotiaan hyökkääjän isän ollessa kanadalainen ja äidin suomalainen.

— Synnyin ja vartuin Lahdessa, ja maajoukkuetoiminta alkaa melko aikaisin täällä, Lambert kertaa. Täällä on todella ammattilaismainen asenne ja joukkuehenki on aina hyvä.

Arvioista varaussijoitustaan koskien Pelicans-kasvatti ei sanojensa mukaan liikaa seuraile. Mielipiteitä on niin paljon, ja draft-hulinan kokeneet pelaajat ovat suositelleet Lambertille olemaan keskittymättä niihin.

Liiga-kausi on alkanut Lambertin osalta tehojen valossa heikonlaisesti, sillä viidestä ensimmäisestä ottelusta on kasassa vain yksi syöttöpiste. Alle 20-vuotiaiden maajoukkuepaidassa seitsemän ottelua riitti tehoihin 2+2=4.