Vielä viime kaudella Liiga-studiossa asiantuntijana toiminut Ismo Lehkonen ei pitänyt yhdestä näkemästään tuomiosta U20 SM-sarjan lauantain kierroksella.

KalPan ja TPS:n välisessä ottelussa turkulaisten Samuel Knazkolle tuomittiin nimittäin kaksiminuuttinen rangaistus pilkkaamisesta sen jälkeen, kun hän oli tehnyt maalin. Sosiaalisessa mediassa kerrotaan, että jäähy olisi tullut siten, että ensin KalPan penkiltä oli huudettu jotain Knazkolle ja tämän jälkeen pelaaja oli huutanut jotain takaisin.

– Ei shaatana kohta tää peli on rikki! Lehkonen kommentoi pilkkaamisesta tullutta jäähyä Twitterissä.

Useiden kiekkoihmisten mielestä kyseisen rangaistuksen voisikin poistaa sääntökirjasta. Sääntö 163 (pilkkaaminen) on toki ollut olemassa jo vuosia, mutta harvemmin siihen törmää:

MÄÄRITELMÄ: Kenttäpelaaja juhlii maalia tai pilkkaa vastustajaa luistellen vastustajanpelaajapenkin editse tehden juhlivia, pilkallisia tai ivallisia eleitä tai provosoivia ilmaisuja pilkatakseen tai ärsyttääkseen vastustajaa.

i. Liiallinen juhlinta tai pelaajapenkillä olevien vastustajien ivaaminen millä tavoin tahansa aiheuttaa tekijälle käytösrangaistuksen, sääntökirjassa selvennetään.

Ismo Lehkonen

@IsmoLehkonen
Ei shaaatana kohta tää peli on rikki😡!

Janne Kekäläinen 🇺🇦

@gamentalist
Jos olisin tuomari, saattaisin olla viheltämättä näitä. Ehkä.