NHL-toimittaja: Olli Määttä kokemassa karun kohtalon LA Kingsissä!

© Kuva: Getty Images

Kaksinkertaisen Stanley Cup -mestaripuolustaja Olli Määtän NHL-ura on ajautunut parin viime kauden aikana laskusuhdanteeseen.

27-vuotias jyväskyläläinen aloittaa lokakuussa viimeisen kauden nykyisestä sopimuksestaan, joka takaa miehelle 3,33 miljoonan dollarin vuositulot. The Hockey Writersin Zackary Weinerin mukaan kaudesta tulee suomalaiselle haasteellinen. Toimittaja nimittäin povaa Määtän putoavan kokonaan ulos Kings-puolustuksen kärkikuusikosta.

– Jotta Kings voi taistella paikasta pudotuspeleissä, on sen puolustuspelaamisen oltava alkavalla kaudella huomattavasti aiempaa tiiviimpää. Kings hankki Alexander Edlerin vuoden ja 3,5 miljoonan dollarin pahvilla tuodakseen kokemusta nuoreen pakistoon.

Weinerin arviossa Kingsin ykköspakkiparin muodostavat 22-vuotias Mikey Anderson sekä seuralegenda Drew Doughty. Kakkospariin olisivat tarjolla tuore hankinta Edler sekä Matt Roy. Kolmosparin muodostaisivat puolestaan vasta 20-vuotias Tobias Björnfot yhdessä Sean Walkerin kanssa. Kuusikosta juuri nuori Björnfot olisi viemässä Määtän pelipaikan.

– Björnfot iski viime kaudella 33 peliin tehoin 1+5. Hänestä on kehittymässä mahtava shutdown-puolustaja, joten on mielenkiintoista seurata hänen kehittymistään alkavalla kaudella, Weiner arvioi.

Toisen kautensa Kingsissä aloittava Määttä pääsi viime kaudella joukkueensa pelaavaan kokoonpanoon 41 ottelussa. NHL:ssä jo konkaristatuksella luutiva suomalainen merkkautti pelaamissaan otteluissa tehot 0+4. Puolustajan plusmiinus-lukema jäi kahdeksan maalin verran pakkasen puolelle.

Weinerin arvion toteutuminen olisi Määtän NHL-uran jatkon kannalta myrkkyä, sillä alkava kausi määrittää pitkälti suomalaisen jatkomahdollisuudet taalajäillä myös ensi syksynä.