KUOPIO. Pelicansissa on käynnissä mielenkiintoinen kilpailutilanne. Henri Nikkasen johtaman kakkosketjun oikealla laidalla pelipaikasta ovat nimittäin viime aikoina kamppailleet veljekset Aatu Jämsen ja Juuso Jämsen.

Ensiksi mainittu oli paikalla viime viikon Jukurit- ja TPS-otteluissa, mutta isoveli sai kakkosketjun oikean laiturin paikan viikon päätösmatsiin KalPa-peliin. Tiistai-illan Ilves-pelissä Nikkasen ja Otto Kivenmäen kanssa viilettää jälleen Los Angeles Kings -varaus Aatu Jämsen.

Juuso Jämsen on mukana hänkin Tampereen ottelussa joukkueensa nelosketjussa. Pelaaja kommentoi sinänsä kiehtovaa veljesten välistä kakkosketjun pelipaikkakamppailua lauantaina Kuopiossa KalPa-ottelun tauottua.

– Ei me olla kuittailtu toisillemme mitään. Kun en asu enää porukoilla, niin ei tule oikein hengailtua vapaa-ajalla, Aatu Jämseniä pari vuotta vanhempi Juuso Jämsen hymähti.

Aatu Jämsen debytoi liigakaukaloissa viime viikolla Pelicansin löylytettyä Mikkelissä Jukurit 6-2. Pelaaja iski heti ensimmäisessä kamppailussa tiskiin tehot 1+1.

– Ehkä tämä tilanne puskee molempia treenaamaan kovempaa, mutta välit eivät rikkoonnu. Olin iloinen Aatun puolesta, kun sai sellaisen alun liigauralleen.

Pelicansin kakkosketju on kiinnostava tapaus muutenkin. Kivenmäki on uusi kasvo Ässistä ja Nikkanen Jukureista. Lisäksi lahtelaislegenda Lasse Jämsenin pojat saavat vuorotella ketjussa näemmä pelistä toiseen.

– Tykkäsin pelata jätkien kanssa, ovat taitavia pelaajia. Saimme ihan hyviä ralleja hyökkäyspäätyyn, mutta maalipaikkoja pitäisi pystyä järjestämään enemmän, Juuso Jämsen viittasi KalPa-matsiin.

Aatu Jämsen nousi esille viime viikonloppuna tehtailtuaan U20 SM-sarjan ottelussa Ilvestä vastaan tolkuttomat tehot 1+5. Maalin hän iski ilmaveivillä.

Liiga tiistaina:
Ilves-Pelicans 18.30