Jos on katsominen menneisyyden meriittejä, voi espoolaislähtöinen Filip Lindberg olla seuraava suomalainen kova nimi NHL:n maalivahtiosastolla.

Alle 20-vuotiaiden maailmanmestari on pelannut pääasiassa Suomen nuorten eri ikäkausisarjoissa sekä NCAA:ta rapakon takana UMassin joukkueessa kausina 2018-21. Nyt taskussa on parivuotinen pahvi Pittsburgh Penguinsin kanssa.

– Tämä on hyvä paikka minulle. Pens on loistava organisaatio ja oikea paikka minulle, NCAA:n viime kauden mestari sanoi Penguinsin kotisivuilla.

22-vuotiaan maalivahdin ammattilaisura pyörähtää vauhtiin sopimuksen myötä siis syksyllä.

– Kolme vuotta UMassissa olivat minulle hyviä. Paransin ja menestyimmekin, joukkue oli hyvä. Tuntui, että halusin edetä uralla ja olen nyt kiitollinen, että olen tässä tilanteessa.

Lindberg esiintyi yliopistosarja NCAA:ssa kaikkiaan erinomaisesti, ja esimerkiksi torjuntaprosentit näyttivät kausien päätteeksi vanhimmasta tuoreimpaan lukemia 93,4, 92,7 ja 94,9.

Pensin sivuilla kerrottiin, että pelityyliltään nopea, peliä hyvin lukeva molari rikkoi lukuisia kouluennätyksiä, joista osa oli Los Angeles Kingsin kaksinkertaisen Stanley Cup -mestari Jonathan Quickin nimissä.

Lindberg on Eliteprospectsin mukaan 185-senttinen ja 88-kiloinen.

– Esimerkiksi Juuse Saroskaan ei ole isoin kaveri, mutta hän tietää, mitä tehdä. Hän on erittäin nopea ja aggressiivinen – ja se on hyvä tyyli meidän tyyppisille pelureille.

Pensin maalivahtiosastolla vastuusta kamppailevat ensi kaudella kenties kaikkein kovimmin Tristan Jarry ja Casey DeSmith.