NHL:ssä on todistettu viime aikoina joukkueiden ja niiden jäsenien teiden erkanemisia koronavirusrokotteen ottamattomuuden takia. Yksi eniten aiheen takia otsikoissa ollut joukkue on GM Jarmo Kekäläisen johtama Columbus Blue Jackets, jonka Zac Rinaldo joutuu valmistautumaan tulevaan NHL-kauteen ilman treenileiriä.

Kun 31-vuotias hyökkääjä kieltäytyi ottamasta koronarokotetta, ei hän saanut liittyä joukkueen mukaan. Rinaldo voi kuitenkin olla AHL-seura Cleveland Monstersin matkassa. Nyt seura perusteli vetämäänsä linjaa.

– Teemme kaiken joukkueena, se on vaatimus seurassamme. Etenemme sillä ryhmällä, mikä on rokotettu kauttaaltaan, suomalaismestari selvitti The Athleticin mukaan.

Blue Jacketsin kannalta tilanne on ikävä, kun kokenut hyökkääjä hankittiin joukkueeseen elokuussa. Ainakaan toistaiseksi hänestä ei ole joukkueelle minkään valtakunnan iloa. Kekäläisen mukaan ”pallo on nyt Rinaldolla”.

– Toivomme ihmisten ottavan rokotteen. Ja lisäksi haluamme heidän pitävän maskia niin paljon kuin mahdollista, sinitakkien johtoportaaseen kuuluva John Davidson komppasi.

Toisaalta samalla on sanottava sekin, että ihan argumentoitu oli Rinaldonkin lyhyt ja ytimekäs perustelu.

– En ole rokote- enkä maskivastainen. Liputan valinnanvapauden puolesta.

Kanadan Hamiltonissa syntynyt rymistelijähyökkääjä on pelannut taalaliigassa kaikkiaan 393 ottelua pistein 18+24=42 (-48).