Tshekkisentteri Lukas Jasekilla, 24, oli luvassa ennakko-odotusten mukaan hurja työmaa, kun hän siirtyi Pelicansiin ykkösketjun keskelle – lahtelaisia toisinaan yksin kohti oikeaa vieneen Hannes Björnisen paikalle.

Viime kaudella kotikaupunkinsa HC Ocelari Trinecissä ja AHL:n Utica Cometsissa pelannut Jasek on vastannut huutoon ainakin tuloksen takomisen puolesta erinomaisesti. Sentteri viilettää Liigan pistepörssin kärjessä saldolla 2+6=8.

Liiga

@smliiga
Viiden ottelun pisteputkessa oleva Pelicansin Lukas Jasek johtaa Liigan pistepörssiä. Tshekkiläishyökkääjän kauden aloitus on parhaita lahtelaiskiekkoilun Liiga-historiassa. Viimeisten 30 kauden aikana vain Radek Smolenak on pystynyt parempaan.
#PelicansFi #Liiga

Se on viiden pelatun matsin jälkeen historiallisen kovaa valuuttaa Pelicansissa. Liigan Twitter-tilillä kerrottiin, että viimeisen 30 kauden aikana lahtelaispelureista vain Radek Smolenak on pystynyt parempaan – joskin samalla pistemäärällä 4+4=8.

Yhdeksän pinnaa viiteen ensimmäiseen otteluun ovat kyenneet latomaan Erkki Laine, Hannu Koskinen kahdesti ja Harri Toivanen kausina 1981-83.

Pelicansin osalta kausi jatkuu lauantaina SaiPaa vastaan. Tänään torstaina HIFK puolestaan kohtaa TPS:n ainoassa liigamatsissa.