Olli Jokisen Jukureille tyly Ässät-tappio erinomaisista otteista huolimatta – näin legendaluotsi kommentoi karua kohtaloa

© Kuva: Juha Tamminen

MIKKELI. Jukurit ei saanut palkintoa keskiviikkona loistavasta tekemisestään huolimatta, kun Ässät haki Liigan sarjataulukkoon kaksi pinnaa voittomaalikisasta irronneella 3-4-vierasvoitolla.

Olli Jokisen luotsaamaa mikkeliläislaumaa kurmotettiin toisessa erässä huolella. Ensiksi sen syntymässä ollut osuma hylättiin ja perään Ässien Jarno Kärjen 1-2-johtomaali hyväksyttiin. Lisäksi torjunnat menivät vieraiden Linus Söderströmille peräti 13-1 Oskari Salmisen selvitessä samalla helpolla.

– Kai se riippuu joukkueen mielentilasta, että miten tuollaiset hylyt tai hyväksymiset vaikuttavat. Mutta me ei herätty edes niistä. Näistä pitäisi pumpata energiaa, pistepörssin nelosena saldolla 1+6 keikkuva Sakari Salminen arvioi pelin tauottua.

Jokinen oli puolestaan tyytyväinen omiinsa. Jukurit taitaa olla oikeilla raiteilla.

– Ässät oli maalipaikoissaan todella tehokas, meiltä kauden paras 60-minuuttinen – oli ehjä peli. Kolme nukahdusta, kolme maalia. Ässät jaksoi puolustaa.

– Mutta kun katsoo tuloksen taakse: Jos pystymme pelaamaan tällä tavoin, niin suunta on oikea meille. Koko pelin maalipaikat menivät meille, toimitimme kiekkoa sinne paljon. Nukahduksia tuli.

– Ne maksoivat. Saimme yhden pisteen, kolmekin olisi ollut tarjolla. Kampesimme pelin tasoihin, legenda viittasi joukkueensa nousuun 1-3:stä rinnalle.