Kun jääkiekkopeli päättyy 0-6, ja tappion kokeneen joukkueen pelaajista kaksi nousee tähdistöön, aiheuttaa se väkisin porua.

Lauantaina Porissa pelatun Ässien ja Lukon välisen Satakunnan paikallismatsin sellaista oli havaittavissa. Pata hävisi, mutta tähdiksi valittiin järjestyksessä Ässien Sakari Salminen, Lukon Kristian Pospisil ja Salmisen joukkuekaveri Derek Barach.

Ässien pelaajat njäivät luonnollisesti tehoitta, ja pelaajien tehotilastot näyttivät matsin tauottua lukemia -1 ja -2.

Tällaiset valinnat puhuttavat, mutta voivat olla pahimmillaan myös kiusallisia itse pelaajille. Suomen lentopallomaajoukkueen tähtipelaaja, Savo Volley hakkuri Olli-Pekka ”Lelu” Ojansivu nosti Twitterissä esiin takavuosilta elävän esimerkin.

– Muistan yhen kerran, kun meiän passari kieltäyty menemästä hakemaan kolmea IS-tähteä. Huusi vaan, etten tule. Sillon oli vielä 3400 euroa voittajalle. Kuuluttaja kuulutti kylmästi uuden kolmen tähden saajan vastustajajoukkueesta. Hävetti, Ojansivu twiittasi.

Lelu Ojansivu

@LeluOjansivu

Marko Leppänen

@MarkoLeppnen
Nyt oli ehkä vähän punalasia näissä valinnoissa. #lukko #ässät #liiga
Muistan yhen kerran, kun meiän passari kieltäyty menemästä hakemaan kolmea IS-tähteä. Huusi vaan, etten tule. Sillon oli vielä 3400€ voittajalle. Kuuluttaja kuulutti kylmästi uuden kolmen tähden saajan vastustajajoukkueesta. Hävetti.

Nykypäivänä tähtiä valitsevat paikkakuntakohtaisesti tunnetut kiekkovaikuttajat, ja tässä tapauksessa kysessä oli Pertti Juhola. Aiemmin kunniasta saivat nauttia Ilta-Sanomien väki.