Pittsburgh Penguinsi suomalaisista NHL:n harjoitusottelukaudella ovat jo päässeet irti hyökkääjä Kasperi Kapanen, pakki Juuso Riikola ja kauden ensimmäisessä matsissa tannoin puolet pelannut maalivahti Filip Lindberg.

Suomen alle 20-vuotiaiden maajoukkueelle tammikuussa 2016 maailmanmestaruuden jatkoerässä ratkaissut hyökkääjä sai Pens-luotsi Mike Sullivanin vuolaat kehut kauden ensimmäisen treenimatsin jälkeen. 25-vuotias kuopiolainen on aloittamassa joukkueessa toista kauttaan.

– Hieman kokeneemmista kundeista puhuttaessa Kapanen oli sellainen, joka erottui dynaamisen ja räjähtävän nopeuden sekä kykyjensä puolesta noin muutenkin, kesien 2016 ja 2017 Stanley Cup -mestari Sullivan kehui Pensin nettisivuilla.

– Kapanen oli sellainen, joka erottui.

Kapanen on päässyt valmistautumaan toiseen Penguins-kauteensa pidempään kuin ensimmäiseen. Sekin tosin sujui olosuhteisiin nähden todella nätisti, kun sesonki toi tilille 40 runkosarjan ottelua pistein 11+19=30 (+15). Kuuden pudotuspeliottelun saldo oli 1+2=3 (-3).

– Nyt hän voi rakentaa viime kauden perustan päälle. Tuntuu, kuin hänen itseluottamuksensa kasvaisi päivä päivältä.

– Olen kertonut Kapaselle useaan otteeseen, että hänellä on potentiaalia murtautua tämän sarjan eliittiin. Uskon todellakin siihen. Ja aion tehdä kaikkeni auttaakseni häntä pääsemään tuohon asemaan.

– On potentiaalia murtautua tämän sarjan eliittiin. Uskon todellakin siihen.

– Nähdäkseni pelissä ei ole mitään sellaista osa-aluetta, jossa ”Kappy” ei voisi ihan oikeasti pärjätä.

Taalaliigassa kaikkiaan 273 ottelua pistein 57+73=130 (+10) pelannut suomalainen kertoi itse tuntevan olonsa nyt paremmaksi ja mukavammaksi käsillä olevien päivien olevan jännittäviä.