Mikäli asiat menevät suomalaisittain kuin niissä kuuluisissa elokuvissa, saattoi ruotsalaisen tähtihyökkäjä Viktor Arvidssonin siirtyminen Nashville Predatorsista Los Angeles Kingsiin olla Eeli Tolvaselle oven aukeminen kohti isompaa vastuuta.

NHL:n suomenkielisillä nettisivuilla muistutettiin siitä, että olympiakävijä on yksi oleellinen palanen Nashvillen eläessä uudelleenrakennuksen aikaa.

Kysymyksiä aikoinaan KHL:n Jokereissa kovaa tuhoa tehneen pelaajan ympärillä toki vielä piisaa, mutta vastauksia saadaan taalaliigakauden päästessä pian vauhtiin.

– Kysymyksenä on se, että pystyykö Tolvanen ehkä ottamaan joltain osin Arvidssonin paikan ja korvaamaan ne tehot? Predsin GM David Poile heitti ilmoille asiaa käsitelleessä jutussa.

Tolvanen on pelannut taalaliigassa kolmella eri kaudella viime talven jäädessä toistaiseksi parhaaksi. Se toi 40 runkosarjan peliä ja 22 pinnaa – 11+11. Neljässä pudotuspeliottelussa vihtiläinen jäi pisteittä.

– Entä pystyykö Phil Tomasino ottamaan oman paikkansa 19-vuotiaana? Onko se liikaa vaadittu? Olemme nuorempi joukkue ja meillä on ehkä enemmän potentiaalia tulevaisuutta ajatellen.