Urheilujulkaisu The Athleticin toimitus listasi tulevan NHL-kauden läpimurtopelaajat. Jokaisesta joukkueesta valittiin yksi nimi, jonka toimittajat arvioivat nousevan pian uudelle tasolle.

Lista on suomalaisittain hienoa luettavaa. Läpimurtopelaajien joukkoon nimittäin mahtui kolme suomalaisnimeä: Carolina Hurricanesin Jesperi Kotkaniemi, Edmonton Oilersin Jesse Puljujärvi sekä Nashville Predatorsin Eeli Tolvanen.

Kotkaniemen uskotaan hyötyvän uudesta ympäristöstä, jossa vastuuta tulee ja ketjukaverit ovat kovatasoisia NHL-pistemiehiä. Montreal Canadiensin joukkueessa Kotkaniemi ei missään vaiheessa saanut vastaavanlaista näytönpaikkaa kärkiketjuissa.

Puljujärvi taas on viimein mukavoitunut NHL-tasolle ja valmennus luottaa häneen suuresti. Kasvukivut ovat nyt takanapäin. Tolvaselle puolestaan on luvassa isoa roolia, kun Viktor Arvidsson ja Calle Järnkrok ovat lähteneet Nashvillen tuloksentekoyksiköstä uusiin osoitteisiin.