NHL:ssä pelaavat hyökkääjät Sidney Crosby ja Connor McDavid sekä pakki Alex Pietrangelo ovat kolme ensimmäistä Kanadan olympiajoukkueeseen nimettyä pelaajaa. Turnaus pelataan ensi talvena Kiinan pääkaupunki Pekingissä.

– Sid on Sid ja Connor on Connor. Alexilla on runsaasti kokemusta erilaisista arvokisoista. Nämä kaverit ovat myös NHL:ssä sarjan pelillistä kärkeä ja todistettuja voittajia, Kanadan GM Doug Armstrong sanoi NHL:n nettisivujen jutussa.

Crosbysta tulee vaahteranlehtipaitojen kapteeni, GM kertoi.

– Olen puhunut hänen kanssaan enemmän kuin kenenkään muun. En sanoisi meitä parhaiksi kavereiksi, mutta silti minusta on mukava puhua hänen kanssaan puhelimitse.

Vaahteranlehtipaidat pelaavat helmikuun turnauksen alkulohkossa vähintään mielenkiintoisessa seurassa. Vastaan kun luistelevat rakas naapuri Yhdysvallat, vuoden 2018 sensaatiofinalisti Saksa ja… Kiina.

– Crosby on suuri apu valmennushenkilöstölle, kun hän välittää viestejä muille. Hän on maailman paras pelaaja, mutta minulle hän on vain Sidney Crosby.