Ensimmäinen vastuun puolesta iso kausi, mennyt sesonki toi New Jersey Devilsin hyökkääjä Janne Kuokkasen tilille 50 ottelua ja 25 pinnaa (8+17, -11). Samanlaista, ehkä jopa kovempaa liitoa voi olla luvassa alkavallakin kaudella treenisesogin edesottamuksista päätellen.

Syksyn kaikki neljä harjoitusmatsiaan voittanut Devils kellisti viime yönä treenipelissä Washington Capitalsin 4-1 joukkueen kärkihyökkääjiin kuuluvan tähden nakutellessa tehot 0+2.

Kuokkanen syötti Alexander Holtzin napauttaman 1-0-osuman sekä Michael McLeodin iskemän 2-0-voittomaalin. Toisen maalin iskijä ja Kuokkanen olivat joukkueensa tehokkaimmat.

Kahdessa ottelussa luutineen 23-vuotiaan oulunsalolaisen saldo syksyn harjoituspeleissä on 1+2. McLeod lausui suomalaistähdestä – sana tähti ei enää liioittelua – kovia sanoja seuransa kotisivuilla.

– Hän on luultavasti yksi aliarvostetuimmista syöttelijöistä koko sarjassa.

Samassa lähteessä kerrottiin, että Kuokkanen on ottanut valtavia steppejä Devilsiin liittymisen jälkeen. Luotsi Lindy Ruff voi pitää joukkueessa ensimmäisen kerran 2019-20 esiintynyttä pelaajaa yhtenä parhaista kilpailijaluonteista, ja samalla soturina, johon todellakin voi luottaa.

– Esimerkiksi nyt tänään en ollut tyytyväinen toiseen eräämme. Emme hallinneet kiekkoa lainkaan, ja menetimme sitä. Mutta Janne ei kuulunut tähän kastiin.

– Hän tekee liki aina oikeita päätöksiä – joka ikinen kerta astuessaan askiin. Lisäksi Janne on ankara itselleen tehdessään virhearvion tai -ratkaisun.

Alle 18-vuotiaiden maailmanmestari on Carolina Hurricanesin kesän 2016 kakkoskierroksen 43. varaus. Canesissa ura ei lähtenyt liitoon koskaan, mutta toista oli laulu viime kaudella Devilsissä.