Olli Juolevin ura Vancouver Canucksissa oli vaikeuksia täynnä. Seura oli menettänyt luottonsa suomalaislupaukseen jatkuvien terveysongelmien jälkeen. Niinpä ei ollut yllätys, kun Vancouver kauppasi Juolevin eilen Florida Panthersiin.

NHL-toimittaja Jeff Veillette ei ymmärtänyt kaikkea Juolevin saamaa kritiikkiä. Hän puolusti suomalaislupausta tulisesti Twitterissä.

– Käytä 5. varausvuoro, sotke hänen kehityksensä, työnnä hänet ulos kokoonpanosta, kun hän alkaa näyttää pätevältä hankkimalla halpoja veteraaneja, kauppaa hänet pilkkahintaan. Canuck-tapa Benningin aikakaudella, Veillette kirjoittaa.

– Olen vaikuttunut, kuinka nopeasti jotkut ihmiset vaihtoivat ajatuksesta ”hän lyö läpi minä hetkenä hyvänsä ja nolaa teidät negatiiviset, odottakaa vain” ajatukseen ”hän on surkea ja se on vain hänen vikansa eikä yhtään joukkueen.”

Toisella NHL-toimittajalla, Jim Mathesonilla oli aivan erilainen näkemys. Hän vastasi kärkkäästi Veilletten puolustuspuheeseen.

– Entäs se tosiasia, että Juolevi ei osaa pelata eikä hän tehnyt itselleen palveluksia harjoitusleirillä?