Ukrainan pääsarjassa kuohui äskettäin urakalla Jalen Smerecekin ja Andrei Deniskinin välikohtauksen takia. HK Kremenchukin pelaaja Deniskin katsoi tummaihoista Donbass Donetskin jenkkipuolustajaa päin imitoiden banaanin syömistä.

23-vuotiaalle hyökkääjälle asetettiin törkytempusta kolmen ottelun pelikielto sekä kymmenen ottelun lisäpanna. Siitä hänelle annettiin mahdollisuus päästä eroon maksamalla 1 870 Yhdysvaltojen dollarin sakon.

Lisää kovia kohutapauksen jälkeen koki myös Smerecek, sillä pelaajan seura kertoi tiedotteessaan, että osapuolet ovat purkaneet tätä kautta koskeneen sopimuksen yhteisymmärryksessä. Tämä oli ennustettavissa, sillä yhdysvaltalaispelaaja kertoi aiemmin, että hänen pelit sarjassa on pelattu, mikäli Deniskiniä ei poisteta liigasta.

Urallaan aiemmin Yhdysvalloissa ja Kanadassa pelannut Smerecek vietti nyt ensimmäistä kautta ulkomailla. Hänen saldoksi jäi viidessä pelissä tehot 1+3.

Donbass on Ukrainan liiga UHL:ssä kolmantena ja Kremenchuk pykälää ylempänä toisena.