Oho: Jori Lehterä tappeli KHL:ssä – vastassa 13 vuotta nuorempi kokematon venäläinen

© Kuva: www.hawk.ru

Spartak Moskovan suomalaishyökkääjä Jori Lehterä (arkistokuvassa) ajautui KHL:n maanantain kierroksella yllättäviin puuhiin. Pelaajan joukkue hävisi paikallismatsin TsSKA Moskovalle luvuin 0-1, mutta päähuomion vei ykkösketjun sentterin ottama tappelu.

Hanskauksen toinen osapuoli oli KHL:ssä vasta 12 ottelua pelannut ja 33-vuotiasta Lehterää 13 vuotta nuorempi Matvei Guskov. Venäläissentteri ei Lehterän tavoin ole mikään varsinainen kaappi, kun rungossa on Eliteprospectsin mukaan pituutta 185 senttiä ja 81 kiloa. Suomalaisen raamit saman lähteen mukaan ovat 189 ja 96.

Ottelun voittanut TsSKA on läntisessä konferenssissa neljäntenä ja paikallisvihollinen Spartak seitsemäntenä ennen tiistain iltapelejä. Lehterän lavasta on syntynyt tällä kaudella 10 pinnaa – 2+8.