Teuvo Teräväinen oli yksi Carolina Hurricanesin sankareista NHL-kauden avauksessa. Suomalainen takoi NY Islandersin reppuun perjantaiyönä tehot 1+1 pelissä, jonka Canes voitti 6-3.

Ylivoimalla reppua venyttäneen Stanley Cup -voittajan panos oli kokonaisvaltaisesti mahtava. Kakkostähdeksi valittu hyökkääjä kellotti peliaikaa reilut 21 minuuttia saaden vastuuta ylivoiman lisäksi myös alivoimalla.

Päävalmentaja Rod Brind’Amour lähetti tähdelleen täysin ansaitut kehut matsin tauottua.

– Hänhän on meidän avainpelaaja. Teuvo tekee kaikkea – pelaa ylivoimaa, tappaa alivoimaa. Mitä tahansa tarvitsemmikin, hän voi vastata huutoon, luotsi sanoi Canes Countryn mukaan.

– Mutta hänen on tärkeää pysyä terveenä ja nauttia pelaamisesta jälleen. Uskon, että tästä tulee hyvä juttu, päävalmentaja jatkoi terveyshuolista aiemmin kärsineestä timantista.

”Oli hyvä saada se onnistuminen loppuun”

Teräväisen tilastoihin kirjattiin viisi laukausta, ja se oli joukkueen hyökkääjistä isoin määrä. Pelaaja itse sanoi haastattelussa, että ylivoimalla oli saumoja enemmänkin, mutta kumilätkä ei nyt vain pomppinut sisään.

Luottoa riittää silti.

– Oli hyvä saada se onnistuminen loppuun. Se oli iso maali. Meidän on nyt vain tehtävä asioita oikein – luotan, että sitten kiekkokin menee sisään.

Suomalainenkin allekirjoitti sen, että joukkueesta löytyy syvyyttä – olkoonkin, että kolmos- ja nelosketju eivät tehoille yltäneet.

Carolinan muista suomalaisista ykkösketjun sentteri Sebastian Aho saalisti yhden syöttöpisteen, tämän laituri Jesperi Kotkaniemi jäi tehoitta. Canes-vahti Antti Raanta avasi kauden avauksessa luukkua.

LUE PERJANTAIAAMUN NHL-JUTUISTA MYÖS:

Erittäin väkevä alku – jatkoaikamaalin niitannut Miro Heiskanen liekehti NHL-avauksen ykköstähdeksi

Patrik Laine loisti NHL-murskavoitossa – matsilla myös koskettava merkitys: ”Tuhosimme heidät!”