KHL:ssä pyöräytettiin sunnuntai-iltana jättimäinen pelaajakauppa.

Jokerit kauppasi hiljattain NHL-kaukalot jättäneen MM-kultapuolustaja Mikko Lehtosen KHL-oikeudet sarjan jättiseura Pietarin SKA:lle, jonka kanssa suomalainen solmi saman tien peräti 4-vuotisen pelaajasopimuksen. Vaihdossa Jokerit saa ”merkittävän taloudellisen korvauksen” sekä amerikkalaispuolustaja Brennan Menellin KHL-oikeudet.

– Aloitimme keskustelut Lehtosen leirin kanssa heti, kun kävi selväksi, että hän haluaa palata Eurooppaan. Emme kuitenkaan päässeet yhteisymmärrykseen taloudellisista ehdoista, jolloin halusimme seurana maksimoida hänestä saatavan korvauksen, Jokereiden GM Jari Kurri kommentoi seuran tiedotteessa.

– Käytännössä kaikki KHL:n suuret seurat olivat kiinnostuneita Lehtosen oikeuksista. SKA:n tarjous oli saamistamme tarjouksista ylivoimaisesti paras ja siihen myös tartuimme, Kurri paljastaa.

Vaihdossa Lehtosen oikeuksista saatu 24-vuotias Menell olisi hänkin Jokereihin saapuessaan huippuvahvistus KHL-kaukaloihin. Mies edusti viime kaudella Dinamo Minskiä ja iski 47 ottelussa huipputehot 5+33=38. Puolustajalla on tämän kauden käsittävä sopimus Toronto Maple Leafsin kanssa, joten pelaaminen helsinkiläisseurassa on ainakin toistaiseksi epävarmaa.

LUE MYÖS: Lauri Korpikosken uusi seura selvillä – korvaa loukkaantuneen suomalaishyökkääjän

SKA Ice Hockey Club

@hcSKA_News
Mikko Lehtonen is a SKA player!

The Finnish defenseman has joined our club as a consequence of a trade with Jokerit Helsinki. He has signed a contract with SKA until 30 April 2025.

Welcome to Saint Petersburg! Details: ska.ru/en/news/view/m… #hcSKA