Pahasti NHL:ssä flopannut ruotsalaistähti uhoa täynnä: ”Olen yksi parhaista pelaajista koko maailmassa”

© Kuva: Getty Images

Ruotsalaispuolustaja Erik Karlsson oli uransa parhaina vuosina NHL:n paras puolustaja ja kiistatta myös yksi parhaista pelaajista. Vikkeläjalkainen kiekkovirtuoosi erottui aina edukseen, kun hän kentällä oli.

Viime vuodet ovat kuitenkin olleet Karlssonille vaikeita. Vuonna 2019 hän solmi kahdeksan vuoden mittaisen ja 11,5 miljoonan dollarin vuosipalkkaisen jatkosopimuksen San Jose Sharksin kanssa.

Vielä toistaiseksi Karlsson ei ole ollut sopimuksensa arvoinen. 31-vuotias puolustaja ei ole sopimuksen solmimisen jälkeen pystynyt kertaakaan rikkomaan 50 tehopisteen tai kymmenen maalin rajapyykkiä.

Viime kausi oli Karlssonin uran heikoin. 52 ottelussa hän keräsi vaatimattomat tehot 8+14=22. Tehotilasto jäi 18 pykälää pakkaselle. Silti Karlsson lähtee uhmakkaana tulevaan kauteen.

– Tietenkin ajattelen, että olen yksi parhaista pelaajista koko maailmassa. Olen ollut sillä tasolla jo todella kauan, sille tasolle haluan mennä ja sillä tasolla haluan pysyä, Karlsson kommentoi.

– Olen napannut aikani huipulla ja haluan pysyä huipulla. Se tulee olemaan aina minun odotukseni, ja toivottavasti asia on niin koko urani ajan, eikä vain tämän vuoden osalta.

Karlsson on edustanut useaan otteeseen myös Ruotsin maajoukkuetta. Uransa varrella hän on voittanut olympiahopeaa ja MM-pronssia.


Suursuosikki Pietarin SKA:lla täysin järjetön kerroin!

+lisäetu vain Uhmapelaajille!