Pelaajayhdistys jyrähti Lauri Korpikosken tapauksesta: ”Syrjintä ja kiusaaminen on ollut ilmeistä”

© Kuva: Juha Tamminen

TPS:n ja Lauri Korpikosken välirikko on herättänyt paljon keskustelua. Turkulaisseuraa on syytetty hyökkääjän syrjimisestä. Viime viikolla TPS kiisti kaikki syrjimis- ja kiusaamispuheet vedoten ulkopuolisen asiantuntijan selvitystä. Kolme päivää myöhemmin Korpikoski lainattiin Sveitsiin.

Nyt pelaajayhdistys SJRY on ottanut kantaa Korpikosken tapaukseen. Tiedoteessa TPS:n puolustus revittiin käytännössä päreiksi.

– TPS:n tiedotteen mukaan se olisi tehnyt työpaikkasyrjintäasiassa perusteellisen selvityksen käyttäen apuna ulkopuolista asiantuntijaa. Kyseinen ”ulkopuolinen asiantuntija” on kuitenkin paljastunut seuran omaksi asiamieheksi. SJRY ei pidä selvitystä ulkopuolisena selvityksenä, koska sen laadinnassa on käytetty yhtiön omaa asiamiestä, joka toimii työnantajan edustajana, tiedotteessa kerrotaan.

SJRY on myös tehnyt omaa tutkimustaan asiasta.

– TPS:n tiedotteen mukaan se olisi kuullut selvityksen yhteydessä asianosaisia ja pelaajia. SJRY on ollut yhteydessä useaan pelaajaan asian tiimoilta. Tosiasiallisesti selvityksessä ei ole kuultu ainakaan Korpikoskea ja muita viimeisen vuoden aikaisiin tapahtumiin liittyviä pelaajia, SJRY kertoo.

– SJRY:n pelaajilta saamat tiedot tapahtumista poikkeavat merkittäviltä osin siitä, mitä TPS on antanut ymmärtää. Yksikään SJRY:n kuulema pelaaja ei ole vahvistanut tapahtumien menneen TPS:n kertoman mukaisesti, vaan syrjintä ja kiusaaminen on ollut ilmeistä.

TPS:n väitetään myös antaneen vääriä tietoja Korpikosken kuntoutumisesta. Tarkempia yksityiskohtia ei terveysasioista kerrottu. TPS väitti aiemmin tiedotteessaan Korpikosken olleen yhtäjaksoisesti sairaslomalla tähän syksyyn saakka.


Suursuosikki Pietarin SKA:lla täysin järjetön kerroin!

+lisäetu vain Uhmapelaajille!