Lukon väreissä viime keväänä Kanada-maljaa kapteenina nostanut nykyinen KooKoo-hyökkääjä Heikki Liedes oli sanojensa mukaan merkinnyt tiistain kalenteriin isolla tussilla. Suomen mestari nimittäin palasi Raumalle uuden joukkueensa, KooKoon väreissä kouvolalaisten 0-3-voitossa.

Liedes iski pelissä jo kauden kymmenennen maalinsa, ja aiempina kausina Lukossa alaketjujen raatajan rooliin tottunut peluri nousi maalipörssin kärkeen Joakim Kemellin rinnalle. Sentterin maaliennätys on kymmenen, eli sitäkin hän sivusi nyt.

Keskushyökkääjä oli sanonut ennen peliä, ettei hän tuuleta mahdollista maalia, ja sanansa upea herrasmies lunasti. Hän iski limpun sisään keskialueelta katsottuna Lukko-maalin vasemmalta tolpalta upean syöttökuvion päätteeksi – ja kädet pysyivät kurissa, eivätkä kädet nousseet ilmaan osuman jälkeen mitenkään.

Vajaat 3000 katsojaa antoivat vierasjoukkueen pelaajalle harvinaiset suosionosotukset.

– Äijänsuolla on kaksi kertaa annettu vastustajan maalille aplodit. Maalivahti Mika Järvisen maalille vuonna 2008 ja Heikki Liedeksen maalille vuonna 2021. Ex-kapteeni nauttii arvostuksesta Raumalla, eräs Twitter-käyttäjä kirjoitti.

KooKoon kapteenistoon kuuluva tähtipelaaja jatkoi twiittiä omin sanoin.

– Yks hienoimmista hetkistä omalla uralla. Kiitos Äijänsuo!

Heikki Liedes

@hese17
Yks hienoimmista hetkistä omalla uralla. Kiitos Äijänsuo! #Lukko

Juho Suoramaa

@JuhoSuoramaa
Äijänsuolla on kaksi kertaa annettu vastustajan maalille aplodit.

Maalivahti Mika Järvisen maalille vuonna 2008 ja Heikki Liedeksen maalille vuonna 2021.

Ex-kapteeni nauttii arvostuksesta Raumalla.

#Lukko #liiga

KooKoolla menee Liigassa lujaa, kun se keikkuu sarjataulukossa komeasti kakkosena. Lukko löytyy vasta kahdeksannelta sijalta.

Liiga keskiviikkona:
JYP-TPS
Kärpät-Pelicans
SaiPa-Ilves
Tappara-Sport
Ässät-KooKoo