Patrik Laine aloitti NHL-kautensa vahvasti. Hän oli viiden ottelun pisteputkessa ja iski sen aikana tehot 2+4=6.

Viime aikoina on ollut hiljaisempaa. Kahdessa edellisessä ottelussa Laine on jäänyt kiikaritehoille. Peliaikakin on jäänyt alle 18 minuuttiin.

Columbus Blue Jacketsin päävalmentaja Brad Larsen on tyytymätön Laineen ja koko ykkösketjun suorituksiin. Hän antoi viimeisimmän tappion jälkeen selvän varoituksen ykköspelaajilleen.

– Patty ei pelannut hyvin. Tässä ottelussa ja aiemmissa on luotu paljon maalintekopaikkoja, mutta ei ole mennyt sisään. Jos homma ei toimi, saatamme kokeilla jotakin erilaista. Ehkä ennen New Jersey -ottelua tehdään päätöksiä, Larsen sanoi.

– Ykkösmiestemme täytyy johtaa joukkoja. Nyt he eivät täyttäneet ruutuaan, eivätkä pelanneet tarpeeksi kovaa. Kyse ei ole pelkästään ykkösketjusta, mutta eivät he turhaan ole kärkimiehiämme. Nyt kun olemme tien päällä, heidän on annettava parastaan. Eikä vain alussa, vaan koko kolmen erän ajan.