Pittsburgh Penguinsin palkkalistoille ensimmäistä kautta kuuluva suomalaismaalivahti Filip Lindberg on aloittanut kautensa farmiliiga AHL:ssä upeasti.

Wilkes-Barre/Scranton Penguinsin AHL-miehistössä torjuva Lindberg on voittanut kaikki kauden neljä otteluaan upein tilastoin 94,2 ja 1,71. Huippuvire ei jäänyt sarjan päättäjiltä huomioitta, vaan se valitsi Lindbergin AHL:n lokakuun parhaaksi maalivahdiksi.

Vaikka kolme edelliskautta Pohjois-Amerikan yliopistosarjoissa pelannut 22-vuotias maalivahti onkin suomalaisille kiekkofaneille tuntemattomampi nimi, niin Yhdysvaltain junnusarjoissa mies tunnetaan. Lindberg johdatti yliopistojoukkueensa Massachusetts-Amberstin kahdesti peräkkäin NCAA:n loppuotteluihin, joista viimeisin päättyi joukkueen mestaruusjuhliin.

American Hockey League

@TheAHL
Introducing your AHL award winners for the month of October: Andrew Poturalski (@Chicago_Wolves), Filip Lindberg (@WBSPenguins), & Jack Quinn (@AmerksHockey)! Read more at: theahl.com/ahl-award-winn…