Columbus Blue Jacketsin päävalmentaja Brad Larsen puhui äskettäin erään runkosarjaottelun jälkeen pohjoisamerikkalaisen lehdistön edessä Patrik Laineesta kovaan sävyyn. Tamperelaislähtöinen hyökkääjä on tehnyt kauden kahdeksassa ottelussa vain kolme maalia, mutta toisaalta tehoja on kasassa jo kahdeksan kappaletta.

– Patty ei pelannut hyvin. Tässä ottelussa ja aiemmissa on luotu paljon maalintekopaikkoja, mutta kiekot eivät ole menneet sisään. Jos homma ei toimi, saatamme kokeilla jotakin erilaista. Tehdään päätöksiä ehkä ennen New Jersey -ottelua.

Nyt sinitakkien uusi luotsi ei yhtäkkiä enää lytännytkään pelaajaansa. Hän kommentoi Laineen ja muiden tulosvastuussa olevien pelureiden alkukautta NHL:n verkkosivuilla.

– Hyökkäysvetoiset pelaajat haluavat aina saada kaudelleen lentävän lähdön. Minusta meidän joukkueessamme he ovat myös saaneet hyvän alun, Larsen arvioi.

Syöttösaldo on hyvä määrä. Suuri yleisö on tottunut näkemään Laineella maalien kohdalla syöttömäärää isomman numeron.

– Hän on maalintekijä, mutta kykenee myös rakentamaan tilanteita.

– Patrikilla voisi aivan hyvin olla tässä kohtaa viisi tai kuusikin maalia, kun huomioidaan kaikki ne tilanteet, joita hän on saanut aikaan.