Kaksi HPK:n pelaajaa on saanut pelikieltoa Liigalta. Tiistaina joukkueen kanadalaispuolustaja Ryan Johnstonille tuomittiin kolmen ottelun pelikielto, kun taas keskiviikkona joukkueen kapteeni Markus Nenoselle määrättiin kaksi ottelua pelikieltoa.

Johnstonin pelikiellon syynä on viime perjantain Pelicansin ja HPK:n välisessä ottelussa sattunut tilanne, jossa mies iskee kädellään Pelicansin kiekotonta Lukas Jasekia päähän. Jasek loukkasi tilanteessa itseään ja Johnston ajettiin tilanteen jälkeen suihkuun.

Nenonen puolestaan taklasi polvellaan KalPan Tuomas Kiiskistä lauantain ottelussa. Myös Nenoselle tuomittiin jo ottelussa tilanteen jälkeen ulosajo. Kiiskinen loukkaantui taklauksen seurauksena.

Johnston sai taklauksensa jälkeen jo väliaikaisen pelikiellon, joten hän on tuomiostaan jo yhden ottelun kärsinyt. Näin ollen molemmat pelurit huilaavat joukkueen kaksi seuraavaa ottelua.

29-vuotias Johnston on pelannut tällä kaudella kymmenen ottelua tehoin 0+5. Samanikäinen Nenonen on puolestaan merkkauttanut 17 pelaamaansa otteluun pisteet 4+3.

Voit lukea tarkempia perusteluita tuomioista näistä linkeistä (Johnston, Nenonen). Videot pelikieltoihin johtaneista tilanteista ovat katsottavissa alta tai näistä linkeistä (Johnston, Nenonen).