Liigan maalipörssin kakkospaikalla peräti 11 täysosumalla keikkuva ja Leijoniin ensi viikoksi kutsun saanut Heikki Liedes on aloittanut kauden historiallisen kovalla tavalla. KooKoo-hyökkääjän maaliennätys meni rikki aikoja sitten, ja tahti on ollut hurja myös kouvolalaisjoukkueen seurahistoriaa miettiessä.

Kauden 20 ensimmäisessä ottelussa enemmän maaleja KooKoolle on pystynyt tekemään kautta seurahistorian vain neljä pelaajaa. Viimeksi vähintään yhtä kovaan vireeseen ovat kyenneet kaudella 1989-90 13 ja 11 maalia iskeneet Tommi Pohja ja Tero Toivola.

Liiga

@smliiga
KooKoon Heikki Liedes on ollut alkukauden kuumimpia maalintekijöitä. Yhdeksättä kauttaan Liigassa pelaava hyökkääjä on rikkonut jo yhden kauden maaliennätyksensä. KooKoon seurahistoriassa vastaavaa alkukauden maalitekotehokkuutta on koettu viimeksi 1980-luvulla.
#Liiga #KooKoo65

Liedeksen tulikuumaa virettä kuvastaa sekin fakta, että Lukon väreissä viime kaudella Suomen mestaruutta juhlinut pelaaja on pistänyt parin vuoden takaista tykkiä Malte Strömwalliakin paremmaksi. Ruotsalainen supertähti avasi sesongin 2018-19 kymmenellä osumalla.

Liedes sai vireestään palkinnon, kun hän pääsee edustamaan ensi viikolla Suomea perinteisessä Karjala-turnauksessa. Kutsu on miehelle ensimmäinen.

Liigassa pelataan perjantaina ottelut HIFK-Sport, JYP-Ässät, Kärpät-KalPa, Lukko-SaiPa ja Pelicans-Tappara.