Nuorten maailmanmestari Juuse Saroksen oli noustava Nashville Predatorsin pitkäaikaisen ykkösvahti Pekka Rinteen paikalle sellaisin ottein, mitä uransa lopettanut suomalaisvahti todisti tarunhohtoisessa. Joku saattoi ajatella, että Saroksella olisi edessään liian kova paikka Rinteen upean uran takia.

Mutta mitä vielä. Saros on kopannut pikkumustia 92,3 prosentin varmuudella, yhdeksästä startista on irronnut viisi voittoa. NHL-urallaan hän on torjunut 164 runkosarjan ottelussa prosentein 92,0.

– Hän ottaa tärkeitä torjuntoja tärkeillä hetkillä. Niin tekevät huippumaalivahdit. On hienoa katsella hänen pelaamistaan, itseluottamustaan ja tasaisuuttaan, Predatorsin päävalmentaja John Hynes oli kehunut NHL:n verkkosivujen mukaan.

Hyökkääjä Philip Tomasinon mukaan Saros on ajanut jo Rinteestä ohi. Kommenteissa saattoi kuulemma olla hitusen liioittelua – mutta missä niistä, sitä tarina ei kerro.

– Hän on uskomaton. Hän on paras koskaan näkemäni maalivahti. Olen onnekas, kun saan pelata hänen kanssaan. Jopa harjoituksissa on vaikea tehdä maalia häntä vastaan. Hän on meille ratkaisevan tärkeä ja iso osa joukkuettamme.

LUE SUNNUNTAIAAMUN NHL-JUTUISTA MYÖS:

Huikea pelimies: Kakkostähti Anton Lundell iski ilman Aleksander Barkovia pelanneelle Floridalle voittomaalin