TUTO Hockey Oy kertoo verkkosivuillaan, että seuran U20-joukkueen pelaaja olisi mahdollisesti syyllistynyt huumaavien aineiden väärinkäyttöön. Lopulta epäilys on selvinnyt myös todeksi.

Turkulaisseura ilmoittaa, että saatuun vihjeeseen suhtauduttiin vakavasti, ja asia saatettiin poliisin tietoon. Viranomaisten tutkimuksissa selvisi, että tapaukseen liittyy myös muutamia muitakin joukkueen pelaajia. Henkilöllisyydet ovat nyt tiedossa, ja alkuun TUTO Hockey tulee keskustelemaan asioista kyseisten pelaajien kanssa. Myös jääkiekkoliittoa on informoitu tilanteesta.

– Olemme ottaneet ilmi tulleen huumausaineiden käytön hyvin vakavasti ja toimineet asian selvittämiseksi yhteistyössä eri viranomaisten kanssa. Olemme kiitollisia siitä, että saimme vihjeen, jonka avulla saimme mahdollisuuden tarttua tilanteeseen. Toivomme, että kaikki nuorten kanssa työtä tekevät ja heidän elämäänsä seuraavat toimisivat samalla tarkkaavaisuudella. Vain näin toimimalla pystymme yhdessä puuttumaan päihteiden väärinkäyttöön tarpeeksi varhaisessa vaiheessa, mieluiten tietenkin ennaltaehkäisemään sen kokonaan.

– On kuitenkin tärkeää muistaa, että tapahtumaan liittyy ainoastaan pieni osa joukkueesta, ja tilanteen yleistäminen joukkueen tasolle olisi väärin joukkueen muita pelaajia kohtaan. Seurana emme hyväksy huumausaineiden käyttöä missään tilanteessa, toimitusjohtaja Dani Aavinen kommentoi seuran tiedotteessa.