Venäläinen Ria Novosti kertoi, että maan jääkiekkomaajoukkueessa EHT-kiertueella kakkosluotsina toimiva ja tulevissa Pekingin talviolympialaisissa konsultin virkaa hoitava Oleg Znarok on joutunut vetäytymään keskiviikkona alkavasta Helsingin Karjala-turnauksesta.

Kurkunleikkauseleestä tutuksi tullut kohuluotsin lähti maan tukikohdasta pois keskiviikkona, koska hän tunsi olonsa huonoksi juuri joukkueen lennon saavuttua Helsinkiin. Pietariin matkannut Znarok kertoi kärsineensä hengitystieoireista.

Syyskuussa hetkeksi päävalmentajan paikalle noussut, mutta siitä pian sivuutettu Znarok meinaa katsoa pelejä etänä, ja hän toivotti kolme ottelua pelaavalle joukkueelle menestystä. Znarok meinaa olla joukkueen kanssa yhteyksissä, ja EHT:llä Venäjää luotsaa Oleg Bratash.

Helsingin turnaus pelataan keskiviikosta sunnuntaihin siten, että kuudesta pelistä viisi käydään Hartwall Arenalla torstaina sekä viikonloppuna. Ruotsi ja Tshekki korkkaavat turnauksen Linköpingissä jo keskiviikkona.