Sveitsin pääsarjassa pelaava HC Davos tiedottaa verkkosivuillaan, että se lainaa Genève-Servetten Valtteri Filppulan sekä SCL Tigersin Harri Pesosen ja Jesper Olofssonin vuoden lopussa pelattavaan Spengler Cupiin.

Spengler Cup on perinteikäs, vuosittain pelattava maailman vanhin kansainvälinen jääkiekkoturnaus. Turnausta isännöivän Davosin lisäksi siihen osallistuvat tänä vuonna HC Sparta Praha, Kanadan maajoukkue, KalPa, Frölunda HC ja HC Ambri-Piotta.

33-vuotias Pesonen on ennenkin ollut lainalla Davosin riveissä Spengler Cupin ajan. Tuo tapahtui vuoden 2019 lopulla. Silloin hän iski kahteen otteluun yhden maalin. 37-vuotias Filppula ja 29-vuotias ruotsalaishyökkääjä Olofsson eivät puolestaan ole turnaukseen aiemmin osallistuneet.

Koko kolmikko pelaa parhaillaan myös Karjala-turnauksessa. Lisäksi jokainen on aloittanut kautensa erinomaisesti Sveitsissä: Pesonen on tehnyt 23 otteluun pisteet 12+13=25, Filppula 20 peliin 8+13=21 ja Olofsson 23 matsiin 14+18=32.

Hockey Club Davos

@HCD_off
ℹ️ Der #HCD verstärkt sich im Hinblick auf den 94. Spengler Cup mit drei Skandinaviern. Jesper Olofsson 🇸🇪, Harri Pesonen und Valtteri Filppula 🇫🇮 werden in der Altjahrswoche das Trikot des #HCD überstreifen.

➡️ bit.ly/3n7lZqD

#DieEisheimischen @spenglercup