HELSINKI. KooKoon maalitykki Heikki Liedes jatkoi kuumaa virettään myös sunnuntaina Helsingissä. Alkukesän Suomen mestari iski Leijonien ainoan maalin 1-3-tappioon päättyneessä EHT:n Karjala-turnauksen Ruotsi-ottelussa.

Suomi oli turnauskakkonen, Ruotsi voitti Karjalan. Viikonlopusta jäi silti kosolti hyviä asioita. Liedes debytoi Leijonissa lauantaina ja sunnuntaina.

– Mun mielestä meidän ketju pelasi ihan hyvin, luotiin paikkoja etenkin toisessa erässä. Itsekin olisi voinut jo toisessa erässä tehdä. Kolmannessa sanoin Mirolle (Aaltonen), että anna vielä yksi paikka, niin teen maalin, Liedes veistelee Ruotsi-matsin tauottua.

– Jäi paljon nälkää, että pääsisi pelaamaan uudestaan maajoukkueessa. Tosi hieno kokemus. Hieno tunne ensimmäinen maali.

Lukossa mestaruutta alkukesästä juhlinut pelaaja painottaa sitä, että tunnelma läpi viikonlopun oli mahtava. Sunnuntaina Hartwall Arenan kuulutettiin olleen loppuunmyyty.

– Yleisö antoi parastaan, ei pystytty vastaamaan. Kyllä sen ymmärtää, miksi pelaajat haluavat maajoukkueeseen. Varmasti MM-kotikisat kiinnostavat kaikkia tosi paljon – kotiyleisön edessä pelaaminen ja voittaminen houkuttaa varmasti kaikkia. Se on urheilun suola, että päästään kokemaan asioita joukkueen ja yleisön kanssa yhdessä.

– Arkipeleihin oli ehkä Liigassa viime kaudella vähän vaikea syttyä, Liedes sanoo viitaten yleisöttömyyteen.

Oli tai ei vaikea syttyä, niin liekeissä pelaaja on ollut pitkän aikaa. Viime kaudella hän kipparoi Lukon kenties odotettuun mestaruuteen, tällä kaudella hän on iskenyt kouvolalaisille Liigassa jo 11 maalia.

– Pari vuotta olen uskonut itseeni, että pystyn pelaamaan isommassa roolissa. Kouvolassa on saanut hyvin vastuuta ja tullut onnistumisia – se luo itseluottamusta.

Maajoukkuekutsua pelaaja ei osannut odottaa.

– Ajattelin, että tänä vuonna – olympialaiset ja MM-kotikisat – Karjalaan otetaan varmaan aika huikea ryhmä, ja otettiinkiin. Hienompi juttu, että itse mahtui mukaan.

Mikähän on esimerkiksi MM-kisoihin mahtumisen laita?

– Tänne on kerran päässy, niin poiskaan ei malttaisi lähteä. Ei itsellä ole ihan niin paljon kokemusta, että rupeisi harkitsemaan kieltäytymisiä. Jos kutsu käy, niin ehdottomasti mukana. Nyt yritettiin antaa parasta, pelaaja virnistää hyväntuulisena.

Liedeksen mukaan Liigan ja maajoukkuepelien yksi eroista on se, että ensiksi mainitussa kiekon pystyy ottamaan lapaan ja päättämään vasta sen jälkeen seuraavan peliliikkeen.

– Täällä seuraava siirto pitää tietää etukäteen – ennakoida paljon enemmän. Liigassa se on reagoimista enemmän.

Sunnuntaina Liedes huudatti katsomoa, jossa oli mitä todennäköisemmin helsinkiläistä väkeä. Jo maanantaina tilanne kääntyy yhtä todennäköisesti päälaelleen, kun Liedeksen KooKoo vierailee HIFK:n kotihallissa Liigan palatessa tauolta pikatahtiin. Kolmas peli kolmeen päivään?

– Ei ole tiedossa, mutta jään tänne Helsinkiin yöksi. Uskoisin, että tulee kolmas peli kolmeen päivään. Ruuti riittää ilman muuta, tästä sai intoa enemmän pelata.

Entä, onko maajoukkuekavereiden Teemu Tallbergin, Jere Innalan ja Kasper Kotkansalon kanssa alkamassa nyt radiohiljaisuus? He siis kun sattuvat edustamaan HIFK:ta.

– Täytyy ruveta mököttämään, kun otetaan kamat pois. Enää ei jauheta mitään ennen maanantain liigapelin loppua, hyökkääjä virnistää ja poistuu koppiin.