JYPiä edustava 17-vuotias superlahjakkuus Brad Lambert on aloittanut kautensa suhteellisen vaisusti. Kuluvan kauden 15 ensimmäisen ottelun jälkeen Lambertilla on kasassa ainoastaan pisteet 1+3.

Syksyllä nuorukaisen kohdalla kohua ovat herättäneet myöskin esimerkiksi keskisormen näyttäminen Ässien vaihtoaitioon sekä jääminen kokonaan ulos Nuorten Leijonien varsinaisesta leiriryhmästä.

Kauden aikana on ollut käynnissä myös spekulaatioita siitä, että Lambert olisi jättämässä JYPin ja siirtymässä joko toiseen seuraan Liigassa tai Pohjois-Amerikan juniorisarjaan.

– Brad Lambert on herättänyt aika paljon kiinnostusta viimeisten vuosien aikana ja varmaan tulee herättämään kiinnostusta jatkossakin, JYPin urheilujohtaja Mikko Viitanen kommentoi C Moren haastattelussa.

Viitanen painotti myöskin Lambertin saamaa ankaraa mediaryöpytystä. Vaikka Lambert on ammattilaisurheilija, iältään hän on vielä kuitenkin lapsi.

– Bradin kohdalla, niin kuin kaikkien muidenkin pelaajien kohdalla, tilanne on se, että jos sä haluat olla JYPissä niin sä oot JYPissä ja jos et halua olla täällä niin silloin et myöskään ole täällä, se on aika yksinkertaista, Viitanen jatkoi.

Tämän kommentin jälkeen Viitanen ampui alas käytännössä kaikki siirtohuhut, joita on sadellut syksyn aikana eri suunnista.

– Bradin kanssa meillä ei ole ollut tällaista keskustelua, että hän olisi ollut lähdössä pois. Se on ollut enemmänkin sitten syystä tai toisesta jonkinnäköistä spekulaatiota, mikä tietysti on ymmärrettävää, koska pelaaja kiehtoo. Uskomaton nuori superlupaus, jolla on ollut vähän vaikeaa tänä vuonna ja ei ole homma lähtenyt ihan lentoon. Siitä saadaan nopeasti vedettyä otsikoita.

Kuluva kausi on Lambertille toinen JYPin joukkueessa. Sitä ennen hän pelasi kauden HIFK:ssa ja kaksi Pelicansissa.