Seuraavan kerran Suomen aikaa torstaiaamuna tositoimissa oleva Edmonton Oilers tiedotti Twitter-tilillään, että se on nostanut urallaan HPK:ssa Suomen mestaruuden voittaneen ja Pikkuleijonissa alle 18-vuotiaiden maailmanmestaruutta juhlineen Markus Niemeläisen, 23, AHL:stä NHL:ään.

Edmonton Oilers

@EdmontonOilers
🔁 #Oilers roster moves 🔁

🔸Cody Ceci placed in COVID protocol
🔹Duncan Keith on IR
🔸Markus Niemelainen recalled from @Condors

Today's practice has been canceled for precautionary reasons.

Lähes kaksimetrinen peruspakki ei ole pelannut tarunhohtoisessa vielä peliäkään, mutta farmiliigan Bakersfield Condorsissa vyölle on kertynyt tällä kaudella 14 matsia pistein 1+2=3. Nyt debyytti on lähellä parin muun pakin terveyshuolien takia.

Cody Ceci on asetettu koronaprotokollalistalle, Duncan Keith puolestaan on sairastuvalla. Lisäksi tiistain treenit on peruttu varotoimenpiteenä.

HPK:ssa keväällä 2019 sensaatiomaista Suomen mestaruutta juhlinut kuopiolaislähtöinen pelaaja siirtyi Hämeenlinnasta Poriin ja Ässiin, josta tie vei viime kaudeksi rapakon taakse. AHL:ssä hän on pelannut kaikkiaan 35 runkosarjan ottelua.

Öljypaitojen alkukausi on taittunut taalaliigassa mainiosti. Joukkue keikkuu Tyynenmeren divisioonassa kakkosena pisteen Calgary Flamesia perässä. Lisäksi Oilers on pelannut kaksi ottelua vähemmän.