Monet Edmonton Oilersin fanit olivat käärmeissään, kun Jesse Puljujärvi pudotettiin ykkösketjusta kolmoseen. Edmontonin päävalmentaja Dave Tippet kuitenkin kertoi lehdistötilaisuudessa, että kyseessä ei ollut mikään alennus. Hänellä on suuria suunnitelmia suomalaisen varalle.

– Puhumme siiitä, että Connor McDavid johtaa omaa ketjuaan, puhumme siitä, että Leon Draisaitl johtaa omaa ketjuaan – Jessekin pystyy johtamaan omaa ketjuaan, Tippett kommentoi lehdistötilaisuudessa.

– Puhuin Jesselle siitä, että hän ottaisi johtajan roolin. Katsotaan, pystyykö hän johtamaan kolmatta ketjua, katsotaan, jos saamme sen tasopainoon.

Esimakua Puljujärven johtamisesta saatiin edellisessä ottelussa Vegas Golden Knightsia vastaan. Tilastojen valossa Puljujärvi loi eniten tilanteita ja oli Edmontonin paras hyökkääjä.

– Rakastin sitä, miten Jesse pelasi tässä yhtenä iltana. Hän pelasi nopeasti, hän meni maalille ja teki hienon maalin läpiajosta, mutta kyseessä oli muutakin: ketju oli tekijä koko pelissä. Jesse ei ole pelkkä sivustakatsoja, vaan hän pystyy luomaan peliä ja kaikki tilastot tukevat sitä. Yritämme käyttää häntä enemmän luomassa peliä kuin passiivisempana ossana ketjua, Tippett kommentoi.