Nashville Predatorsin ykkösketju Mikael Granlundin ympärillä äityi keskiviikkoyön 6-0-voitossa oikein ilmiömäiseen liekkiin. Matt Duchene syötteli kaksi ja suomalainen peräti neljä maalia, Filip Forsberg puolestaan latoi neljä häkkiä.

Ottavana osapuolena oli Columbus Blue Jackets.

Ruotsalaislaituri oli pelin ykkösnimi ja ykköstykki, mutta osan – ansaitun sellaisen – kehuista sai myös Granlund. Neljän maalin tähti ylisti suomalaista maailmanmestaria joukkueensa kotisivujen haastattelussa huolella.

– Meidän ketju aloitti jo ensimmäisessä erässä hyvin. Loimme paljon paikkoja ja iskimme siihen yhden heti alkuun. Sekä Granny että Dutchy pelasivat uskomattomasti ja tekivät elämästäni erittäin helppoa. Pystyin saattamaan heidän teot maaliin, ruotsalainen maalaili ensiksi.

Myös Preds-luotsi John Hynes piti näkemästään. Heistä huokui päävalmentajan mukaan energiaa ja sitkeyttä maalipaikoille menemisessä.

– On mukava nähdä heidän pelaavan siten, kuten tänä iltana. Kiva, kun saivat palkinnon.

Ei kenties ole täysin väärin sanottu, että vuoden 2011 MM-kisojen ilmaveivistään tutuksi tullut Granlund pelaa mahdollisesti uransa parasta NHL-kautta. Pistepörssissä hän on kahdeksantena saldolla 5+20=25, syöttöpörsisssä irtoaa peräti kakkossija.

– Luulenpa vaan, että osa Grannyn syötöistä oli epätodellisia. En tiedä, kuinka hän ne oikein sai perille. Tarkoitan siis sitä, että kahdessa jälkimmäisessä maalissa minun ei tarvinnut tehdä mitään. Luultavasti tekin olisitte tehneet niistä maalit, ruotsalainen veisteli toimittajille.