NHL:ssä ensimmäistä kauttaan pelaava Anton Lundell nousi Florida Panthersin sankariksi perjantaiyönä iskettyään Buffalo Sabresista irronnessa 7-4-voitossa kaksi maalia. Ne olivat 5-4-voitto-osuma sekä tyhjiin syntynyt 7-4-häkki. Kehuja sai myös vuoden 2019 maailmanmestari Eetu Luostarinen pisteettömyydestä huolimatta.

Sekuntia vaille 16 minuuttia pelannut, viisi kertaa laukonut ja alivpimalla peräti päälle kolme ja puoli minuuttia pelannut sentteri nosti kauden pistesaldonsa lukemiin 5+4. Maalimäärä oikeutti perjantain kierroksen ollessa kesken tulokkaiden maalipörssissä kuudennelle sijalle.

Luostarinen jäi pisteittä, mutta maalivahdin hommat hoituivat tällä kertaa upeasti. Pelaaja torjui erään Sabresin tuhannen taalan paikan tyhjän maalin viivalta.

Ennen uusintojen näkemistä Lundell arveli, että kyseessä oli fifty-fifty-maalinsyntymistilanne.

– Jos Luostarinen ei olisi pysäyttänyt sitä, 5-4-maalillani ei olisi ollut merkitystä. Kävin kiittämässä häntä hienosta työstä. Eetu oli hyvä tänään, Lundell veisteli.

Jameson Olive

@JamesonCoop
Before seeing the replay, Lundell said he felt it was "50/50" whether or not the Sabres had scored here.

"If [Luostarinen] wouldn’t have stopped that, my goal wouldn’t have counted. I went to thank him for a great job. He was good today.”

Luostarinen with the save of the season! 🤯

Pantteripaitojen kiri oli huima, sillä joukkue oli vielä pelin puolessa välissä tappiolla luvuin 1-4. Florida johtaa itäistä konferenssia 35 pisteen saaliilla.